Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 14:56

Επαναλειτουργία Ιατρείου: Μεγίστη ασφάλεια με σύγχρονους καθαριστές αέρα

Αγαπητοί ασθενείς μας,

από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων το Γυναικολογικό ιατρείο μας, συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοιού, εξυπηρετούσε μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά.

Οι ασθενείς μας έμειναν σπίτι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έμειναν μόνοι και χωρίς τη βοήθειά μας όταν την είχαν ανάγκη.

Όπως επιδείξαμε μεγάλη υπευθυνότητα στη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Επειδή ο κορωνοιός θα παραμείνει στη ζωή μας μέχρις ότου να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο, υπάρχει η ανάγκη συμμόρφωσης σε μια νέα κανονικότητα, σε μία άλλη καθημερινότητα, η οποία θα μας βγάζει από το σπίτι, αλλά θα μας κρατά ταυτόχρονα και ασφαλείς.

Ως εκ τούτου νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν στη λειτουργία του ιατρείου μας, καθώς και στην προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε το στοίχημα παροχής των υπηρεσιών μας, ενώ τόσο εσείς όσο και εμείς θα παραμένουμε υγιείς και ασφαλείς.

Κρίνονται σκόπιμα τα ακόλουθα με βάση τις παγκόσμιες οδηγίες των επιστημονικών κοινοτήτων:

  • Αξιολόγηση της ασθενούς και αρχική λήψη του ιστορικού της, τηλεφωνικώς, πριν το κλείσιμο του ραντεβού.
  • Καθημερινή χρήση ειδικής συσκευής καθαρισμού αέρα και στις 3 αίθουσες του ιατρείου, η οποία συμβάλλει στην αποτελεσματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε όλους τους χώρους του ιατρείου. Οι καθαριστές αέρα μπορούν να εξαλείψουν ρυπογόνα συστατικά της ατμόσφαιρας, όπως σκόνη, οσμές, ακάρεα, ιούς Covid 19 και μικρόβια, βακτήρια, VocS, κ.α.
  • Υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού χεριών κατά την είσοδο στο ιατρείο και υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών.
  • Τροποποίηση της χρονικής διάρκειας των ραντεβού ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη παρουσία ατόμων παραπάνω του ενός ατόμου ανά 10 τμ του χώρου αναμονής. Για αυτό το λόγο επιτρέπεται η παρουσία ενός μόνο συνοδού κατά άτομο και εάν αυτό κρίνεται σκόπιμο.
  • Χρήση μέσων ατομικής προστασίας του προσωπικού του ιατρείου σύμφωνα με το πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης.
  • Εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα ασηψίας, αντισηψίας μηχανημάτων, εργαλείων και χώρου έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ασθενών και η πρόληψη της διασποράς όλων των λοιμώξεων, όπως άλλωστε κάναμε ευλαβικά μέχρι σήμερα.

Τα μέτρα θα επαναξιολογούνται και θα τροποποιούνται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που θα προκύπτουν και τις αυξομειώσεις των επιδημιολογικών δεικτών.

Ακολουθήστε μας στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας. 

forma

prosfora

Δείτε το βίντεο

Η Φιλοσοφία του Ιατρείου μας

Πάντα με σεβασμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη στη γυναικεία φύση, σε συνδυασμό με την επιστημονική κατάρτηση και εμπειρία, αφιερώνω όσο χρόνο χρειάζεται, για την κατανόηση και επίλυση όλων όσων σας προβληματίζουν.