Λεύκανση αιδοίου - πρωκτού

Ορμονικοί και γονιδιακοί λόγοι σκουραίνουν το χρώμα της ευαίσθητης περιοχής.

Η καινούρια μέθοδος που προσφέρει ομοιόμορφη όψη και φωτεινότητα είναι το laser C02.

Το σκούρο χρώμα στην περιοχή του αιδοίου και του πρωκτού οφείλεται στην πλεονάζουσα συσσώρευση μελανίνης στην επιδερμίδα, της χρωστικής ουσίας που προσδίδει την συγκεκριμένη απόχρωση. Η συγκέντρωση της μελανίνης αυξάνεται καθώς μεγαλώνουμε κυρίως για ορμονικούς λόγους, ενώ μπορεί να υπάρχει και γονιδιακό υπόβαθρο. Πολλές γυναίκες αισθάνονται άβολα με αυτή την εικόνα και ζητούν οι ίδιες να γίνει θεραπεία λεύκανσης τοπικά, ώστε το δέρμα στα γεννητικά όργανα να έχει ομοιόμορφο χρώμα και τόνο.

Λεύκανση αιδοίου-η διαδικασία

Ένας από τους λόγους που πολλές γυναίκες ζητούν τη λεύκανση αιδοίου είναι επειδή θέλουν να δώσουν στα γεννητικά τους όργανα πιο νεανική όψη. Η αλήθεια είναι ότι η συσσώρευση μελανίνης συνδυαστικά με τη χαλάρωση των χειλέων του αιδοίου τους προσδίδει πιο γηρασμένη εικόνα. Η διαδικασία γίνεται από έμπειρο γυναικολόγο που γνωρίζει την ανατομία των γεννητικών οργάνων και εφαρμόζει το λέιζερ εξωτερικά στο αιδοίο. Χρησιμοποιούμε ειδική ενέργεια ειδικά για την περιοχή και συνήθως χρειάζεται τοπική αναισθησία με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από λίγες μέρες που έχει αναγεννηθεί νέο δέρμα με ομοιόμορφο τόνο.

Λεύκανση πρωκτού-η διαδικασία

Η εφαρμογή του laser για τη λεύκανση αιδοίου-πρωκτού πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο, με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας (αναισθητική κρέμα). Η δέσμη φωτός δημιουργεί ένα πολύ μικρό τραύμα που δεν είναι ορατό εύκολα και οδηγεί στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Το καινούριο δέρμα που είναι ομοιόμορφο στην όψη παίρνει τη θέση του παλιού που ήταν πιο σκούρο.

Laser λεύκανσης-ασφάλεια

Σε αντίθεση με τις λευκαντικές κρέμες που είναι ερεθιστικές, καυστικές και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και έγκαυμα, ενώ πρέπει να χρησιμοποιούνται για καιρό, το laser C02 για τη λεύκανση αιδοίου-πρωκτού είναι ένα ασφαλές εργαλείο στα χέρια του γυναικολόγου. Η ειδικότητά μας, μας καθιστά γνώστες της ανατομίας της περιοχής και συνδυαστικά με την εμπειρία στη χρήση του μηχανήματος laser διοξειδίου προσφέρουμε άψογα αποτελέσματα στη λεύκανση αιδοίου-πρωκτού. Η διαδικασία είναι ασφαλής, ενώ η δέσμη του λέιζερ βοηθά στην αναγέννηση νέου δέρματος μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30’ και το αποτέλεσμα είναι ορατό και ολοκληρωμένο μέσα σε μία συνεδρία. Δεν υπάρχουν τομές, ράμματα, γάζες. Μετά τη λεύκανση αιδοίου-πρωκτού μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας. Το επόμενο διάστημα ίσως παρουσιάσετε ήπιο οίδημα το οποίο όμως θα υποχωρήσει. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μια αναπλαστική κρέμα για πιο γρήγορη επούλωση. 

Ακολουθήστε μας στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας. 

forma

prosfora

Δείτε το βίντεο

Η Φιλοσοφία του Ιατρείου μας

Πάντα με σεβασμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη στη γυναικεία φύση, σε συνδυασμό με την επιστημονική κατάρτηση και εμπειρία, αφιερώνω όσο χρόνο χρειάζεται, για την κατανόηση και επίλυση όλων όσων σας προβληματίζουν.