Χαλάρωση κόλπου

Η χαλάρωση του κόλπου αντιμετωπίζεται πλέον με μια νέα επαναστατική μέθοδο, με τη βοήθεια του MonaLisa Touch. Η λύση είναι μη επεμβατική, αναίμακτη, ανώδυνη, χωρίς ράμματα και τομές, και προσφέρει σύσφιξη και ολική ανάπλαση, μετά από μόνο 3 συνεδρίες.

Χαλάρωση κόλπου-τοκετός

Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, συνήθως περισσότερες από μία φορές, ή, έχει στο ενεργητικό της έναν εργώδη τοκετό, πολλές αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα της. Παίρνει μερικά κιλά παραπάνω, εμφανίζει χαλάρωση κόλπου και η διάμετρός του μεγαλώνει, γεγονός που μειώνει την ευχαρίστηση στην ερωτική της ζωή. Μπορεί, ακόμα, να παρουσιάσει ακράτεια ήπιου βαθμού μεν, η οποία ωστόσο την κάνει να αισθάνεται άβολα.

Χαλάρωση κόλπου-εμμηνόπαυση

Εκτός από το κεφάλαιο Μητρότητα, υπάρχει και εκείνο της Εμμηνόπαυσης που έρχεται γύρω στα 50 και επιδεινώνει τη χαλάρωση κόλπου. Το δέρμα αποτελείται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης: αυτές το διατηρούν σφριγηλό ώστε να παραμένει νέο. Όμως καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή τους μειώνεται και επιβραδύνεται. Το ίδιο ισχύει και με τον βλεννογόνο του κόλπου. Η κρίσιμη χρονική στιγμή για να συμβεί αυτό είναι η εμμηνόπαυση. Η παραγωγή οιστρογόνων σταματά, με αποτέλεσμα την ατροφία και χαλάρωση κόλπου. Η χαλάρωση κόλπου, επομένως, είναι μια διαδικασία που γίνεται σταδιακά π.χ. από τοκετούς, γήρανση και επιταχύνεται στην εμμηνόπαυση εξαιτίας ορμονικών αλλαγών. 

Τα τελευταία χρόνια διαθέτουμε μια πρωτοποριακή τεχνολογία που προσφέρει σύσφιξη κόλπου χωρίς χειρουργείο: Το σύστημα  MonaLisa Touch.

Χαλάρωση κόλπου- laser C02 MonaLisa Touch

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του κόλπου. Ο στόχος της θεραπείας είναι η ανανέωση του κόλπου με την αναγέννηση κολλαγόνου και ινοβλαστών.

Ουσιαστικά το laser C02 MonaLisa Touch, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να ανανεωθούν. Αυτό θα οδηγήσει στη σύσφιξη του κόλπου, στην άνοδο των επιπέδων της ενυδάτωσης και της υγρασίας, στην έκκριση υγρών, στην αύξηση της ελαστικότητας και στην πάχυνση του επιθηλίου, ώστε να μην είναι ευάλωτο σε μικροτραυματισμούς.

Χαλάρωση κόλπου-θεραπεία

Η διαδικασία που εφαρμόζουμε στη χαλάρωση του κόλπου είναι αναίμακτη, ανώδυνη, διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα, δεν υπάρχουν ράμματα και τομές, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Οι μόνες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι κοκκινίλα τοπικά και ελαφρύ οίδημα που υποχωρούν σε 1-2 μέρες. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε το καυτό ντους μετά.

Ποια είναι λοιπόν η τεχνική για την σύσφιξη του κόλπου;

Το laser C02 MonaLisa Touch διαθέτει μια μικρή κεφαλή την οποία εισάγουμε στον κόλπο. Η κεφαλή είναι περιστρεφόμενη κατά 360◦ και οι ακτίνες του laser στοχεύουν επιλεκτικά τους ιστούς χωρίς να προκαλούν έγκαυμα, μολύνσεις και αιμορραγία. Με τον μικροτραυματισμό που προκαλεί η οπτική ίνα του laser C02 MonaLisa Touch, ο οργανισμός παίρνει σήμα να ξεκινήσει τη διαδικασία της επούλωσης. Γίνεται λοιπόν παραγωγή νέου κολλαγόνου, ελαστικών ινών του βλεννογόνου αλλά και άλλων ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ κ.ά που συμβάλουν στην ενυδάτωση και σύσφιξη. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, με 3 συνεδρίες απόστασης 1 μήνα η μία από την άλλη, το περιβάλλον του κόλπου είναι νεότερο κατά 15-20 χρόνια.

Laser σύσφιγξη κόλπου-αποτελέσματα

Όταν το ιατρικό πρωτόκολλο ακολουθείται σωστά από τον γυναικολόγο σε γυναίκες που ανταποκρίνονται στα κριτήρια για να υποβληθούν στη θεραπεία έχουμε:

  1. σύσφιξη του κόλπου χωρίς χειρουργείο, αναίμακτα, ανώδυνα, χωρίς ράμματα και τομές,
  2. βελτίωση συμπτωμάτων όπως: ξηρότητα κόλπου, δυσπαρευνία, αίσθηση καύσου, κνησμός,
  3. μείωση των υποτροπών κολπίτιδας που οφείλεται στην ξηρότητα κόλπου,
  4. άνοδο των επιπέδων υγρασίας,
  5. βελτίωση της ελαφριάς και μέτριας ακράτειας από προσπάθεια,
  6. νεοαγγειογένεση.

Ασφάλεια-αντενδείξεις

Η θεραπεία για τη χαλάρωση κόλπου,  είναι απολύτως ασφαλής στα χέρια ενός έμπειρου γυναικολόγου που έχει εκπαιδευτεί στη χρήση της συσκευής. Ακόμα η διαδικασία είναι ανώδυνη και συνήθως δεν απαιτεί αναισθησία. Ωστόσο πρέπει να αποφεύγεται σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενεργείς μολύνσεις και φλεγμονές π.χ. από αφροδίσια νοσήματα (έρπης γεννητικών οργάνων, μυκητίαση κ.ά).

Ακολουθήστε μας στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας. 

forma

prosfora

Δείτε το βίντεο

Η Φιλοσοφία του Ιατρείου μας

Πάντα με σεβασμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη στη γυναικεία φύση, σε συνδυασμό με την επιστημονική κατάρτηση και εμπειρία, αφιερώνω όσο χρόνο χρειάζεται, για την κατανόηση και επίλυση όλων όσων σας προβληματίζουν.